Mainos
Mainos

Olkiluoto 3 huolettaa tanskalaisia

Viidennen ydinvoimalan rakennustyömaa.

Olkiluodon kolmannen ydinreaktorin rakennustyöt huolestuttavat tanskalaista kansanedustajaa. Kristen Touborg on ottanut asian esille Pohjoismaiden neuvostossa.

Touborg on huolissaan Olkiluoto 3:n laadunvalvonnasta. Hän viittaa Suomen hallitukselle osoittamassaan kirjallisessa kysymyksessä Greenpeacen selvitykseen, jossa kerrotaan paitsi betonin laatuongelmista myös ydinjätteen säilytykseen liitttyvistä ongelmista sekä pätevän työvoiman ja tavarantoimittajien puutteesta.

Touborg pelkää, että rakennustöiden tiukka aikataulu ja kustannuspaineet johtavat yrityksiin tinkiä turvallisuudesta ja laadunvalvonnasta.

Ranskalainen ydinvoimayhtiö Areva rakentaa Olkiluotoon maailman suurimman ydinreaktorin prototyyppiä. Kyseessä on ensimmäinen länsimaihin tilattu ydinvoimala lähes 20 vuoteen. Hanke on kärsinyt laadunvalvonnan laiminlyönneistä, viivästyksistä ja kustannusarvioiden ylityksistä. Reaktorin rakennustyöt alkoivat vuonna 2005.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme