Mainos
Mainos

Olkiluoto jo lähes "turistirysä"

Olkiluodon ydinvoimalaitoksesta on kehkeytynyt melkoinen turistirysä.

Vierailijavirta Eurajoelle on kasvanut voimalan myötä. Kolmannen laitosyksikön rakennustyöt ja uusi vierailukeskus ovat vetäneet paikalle entistä enemmän kävijöitä. Viime vuonna Olkiluodon laitokseen tutustui jo 20 000 ihmistä, joista kymmenesosa oli ulkomaisia vierailijoita.

Muuten vain ydinvoimalaitoksesta kiinnostuneiden lisäksi Olkiluotoon tutustuu joka vuosi suuri joukko asiantuntijoita ja päättäjiä eri puolilta maailmaa. Nikulan mukaan heitä kiinnostavat erityisesti käytetyn polttoaineen loppusijoitus ja 1600 megawatin EPR-laitos eli uusi kolmosreaktori

Olkiluodon ydinvoimala

-Vierailijoita on käynyt varsinkin Aasiasta, eritoten Kiinasta ja Japanista, mutta myös Thaimaasta, kertoo TeollisuudenVoiman johtaja Anneli Nikula.

Asiantuntijaryhmien lisäksi "vakaviin" turisteihin kuuluu suuri joukko päättäjiä. Olkiluodon voimalaan tutustui viime vuonna muiden muassa yhdeksän ministeriä, parisataa parlamentaarikkoa ja 47 suurlähettilästä eri puolilta maailmaa.

Ydinvoimalamatkailussa on omat suhdannevaihtelunsa. Fortumin Loviisan voimalan kehityspäällikkö Peter Tuominen toteaa hieman haikeana, että nykyisin Olkiluoto on suurempi magneetti.

-Niillä on uusi hieno vierailukeskus ja se kolmosyksikkö.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme