Mainos
Mainos

Olkiluotoa ollaan lykkäämässä taas

Teollisuuden Voima TVO kertoo, että Olkiluodon uuden ydinvoimalan valmistuminen voi siirtyä vuoteen 2012. Voimalan rakentaja, ranskalainen Areva on antanut Teollisuuden Voimalle uuden aikataulun rakennustöistä.

Teollisuuden Voiman mukaan rakennustyöt ovat enimmäkseen sujuneet riittävän vauhdikkaasti, mutteivat kaikilta osin.

- Viive on syntynyt lähinnä reaktoritöiden etenemisessä. Vaikka rakennustyöt ovat edenneet aiempaa vilkkaammin ja viimeisen vuoden aikana on tapahtunut paljon työmaalla niin kuitenkin nyt näyttää siltä, että itse rakennus ei etene ihan siinä aikataulussa mitä alunperin oli suunniteltu, sanoo TVO:n viestinnästä ja yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Anneli Nikula.

Johtaja Anneli Nikula ei usko, että talouden matalasuhdanteella on vaikutusta rakennustöiden etenemiseen tai kustannuksiin.

Olkiluodon ydinvoimalan kolmannen yksikön piti edellisen aikataulun mukaan valmistua vuonna 2011. Alunperin voimalan piti valmistua vuonna 2009, mutta rakennustyöt ovat kärsineet useista lykkäyksistä. Aikataulun rukkaus on jo neljäs.

Sekä Areva että TVO myöntävät, että vuoden 2011 määräajan pitäminen on vaikeata. Myöhästyminen nostaa myös reaktorin kustannuksia edelleen.

Olkiluodon uusi lykkäys on kova isku Arevalle. Areva toivoo hyötyvänsä ydinvoiman uudesta tulemisesta, mutta Olkiluodon ongelmat ovat huonoa mainosta yhtiölle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme