Mainos
Mainos

Ollaanko sikainfluenssarokotuksissa Suomessa jälkijunassa?

Sikainfluenssa leviää nyt nopeasti. MTV:n 45 minuuttia -ohjelmassa haastateltujen asiantuntijoiden mukaan sikainfluenssan leviämisessä puhutaan nyt viikoista, ei kuukausista.

Ihmisillä on taudin tiimoilta nyt lukuisia kysymyksiä. Eräs kysymys koskee sitä, että miksi Suomessa ollaan rokotuksissa jälkijunassa joihinkin muihin maihin verrattuna.

Tutkimusprofessori Petri Ruutu Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta kertoo, että maat ovat saaneet rokotteita tilausjärjestyksessä.

-Keväällä kun tämä uusi pandemiauhka ilmestyi, niin maat eri tahtiin, ja muutama maa Suomea nopeammin tilasivat suuria määriä rokotteita ja saivat ne tilausjärjestyksessä Sovittuina määrinä. Kyse ei ole monesta viikosta, kommentoi Ruutu.

Ruutu toteaa, että Suomella on kuitenkin jo nyt sellaisia rokotemääriä, joilla pystytään suuri osa varsinaisista riskiryhmistä rokottamaan.

Myös infektiotautien professori Heikki Peltola Helsingin yliopistosta toteaa että Suomeen on saatu rokotetta hyvin nopeasti. Peltolan mukaan ei voida sanoa, että Suomessa oltaisiin asiassa jotenkin jälkijunassa.

(MTV3)

Lue myös:

Katso tutkimusprofessori Petri Ruudun ja infektiotautien professori Heikki Peltolan vastaukset (45 minuuttia 4.11.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme