Mainos
Mainos

Olli Mattilan vakoilujuttua valmistellaan korkeimpaan oikeuteen

Ulkoasiain sihteeri Olli Mattilan vakoilujutun käsittely on edennyt korkeimpaan oikeuteen. Tänään pidettiin valmisteluistunto suljetuin ovin. Myös varsinainen käsittely 13-17. maaliskuuta pidettäneen suljetuin ovin.

Mattila tuomittiin viime toukokuussa Helsingin hovioikeudessa vakoilusta, turvallisuussalaisuuden paljastamisesta ja asiakirjan luvattomasta paljastamisesta yhden vuoden neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi Mattila tuomittiin viraltapantavaksi ja menettämään sotilasarvonsa.

Hovioikeus katsoi Mattilan luovuttaneen Venäjän tiedustelupalveluun kuuluneille henkilöille asiakirjoja vuosina 1997 ja 1998. Osa asiakirjoista oli laadittu EU:ssa, osa Suomen ulkoministeriössä. Asiakirjojen tiedot koskivat muun muassa tulevissa kokouksissa käsiteltäviä salassa pidettäviä asioita ja asioiden valmisteluun liittyviä muistioita.

Hovioikeuden mukaan Mattila ei aiheuttanut Suomelle erityisen merkittävää vahinkoa, eikä hän ole hyötynyt toiminnastaan taloudellisesti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot