Mainos
Mainos

Olli Rehn läpäisi talousvaliokunnan tentin

EU-parlamentin talousvaliokunta on hyväksynyt Olli Rehnin suorituksen viime viikolla olleessa kuulemistilaisuudessa.

Talousvaliokunnan puheenjohtaja Sharon Bowles valitteli, ettei kolmituntisessa kuulustelussa ollut riittävästi aikaa kaikkien tarpeellisten kysymysten läpikäyntiin, mutta piti Rehnin suoritusta tyydyttävänä.

Talousvaliokunta keskusteli tänään Strasbourgissa talouteen liittyvien komissaariehdokkaiden suoriutumisesta kuulemistilaisuuksissa.

Valiokunta näytti vihreää valoa myös sisämarkkinakomissaariksi ehdotetulle Michel Barnierille ja kilpailukomissaariehdokas Joaquin Almunialle, mutta vero- ja tullikomissaariehdokas Algirdas Semeta joutuu vastaamaan kirjallisesti muutamiin lisäkysymyksiin ennen valiokunnan hyväksyntää.

Valiokunta halusi kuulla kaikkien talousasioihin liittyvien komissaariehdokkaiden kuulemiset ennen yhdenkään ehdokkaan hyväksymistä.

Parlamentin on määrä äänestää koko komission hyväksymisestä 9. helmikuuta. Alun perin hyväksymisestä oli määrä äänestää jo ensi viikolla, mutta Bulgarian komissaariehdokkaan vaihtuminen lykkäsi äänestystä kahdella viikolla.

(MTV3 - STT)

Katso Helena Petäistön raportti Strasbourgista (Kymmenen uutiset 19.1.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot