Mainos
Mainos

Olli Rehn perui Oulun matkansa työmarkkinaneuvotteluiden takia – ratkaisuja saatetaan saada jo lähipäivinä

Elinkeinoministeri Olli Rehn on perunut tämänpäiväisen Oulun matkansa työmarkkinaneuvotteluiden vuoksi. Asiasta kertoo sanomalehti Kaleva.

Työmarkkinakeskusjärjestöt neuvottelevat parhaillaan tiiviissä tahdissa ratkaisuista, joilla edistettäisiin Suomen kilpailukykyä ja paikallista sopimista.

Neuvottelupöydällä ovat myös nykyisen työmarkkinasopimuksen jatkaminen vuodella ja koko palkkasopimusten neuvottelujärjestelmän uudistaminen.

Hallituksen puolelta neuvotteluiden etenemisestä on vastuussa elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.)

MTV:n uutisten tietojen mukaan neuvottelijat pitävät epävirallisena sopimuksen synnyttämisen aikatavoitteena ensi maanantaita. On myös mahdollista, että ratkaisut paikallisesta sopimisesta tehdään erikseen.

Paine sopimuksen synnyttämiseksi kasvaa koko ajan. Studio55-ohjelmassa tänään vieraillut Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen toivoi, että yhteiskuntasopimus syntyy.

– Kaikki riippuu tietysti sisällöstä. Mutta jos se tehdään riittävän kunnianhimoisena, se saattaa olla se käänne juuri luottamukseen, jota me juuri nyt tarvitsemme, Liikanen arvioi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme