Mainos
Mainos

Oluen tuonnin vapauttamiseen liityttävä olutveron alentaminen

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ottaa tiukan kannan Euroopan unionin komission tämänpäiväiseen esitykseen Suomen asteittain nousevista uusista olutrajoituksista. Liitto vaatii, että oluen tuonnin vapauttamiseen tulee kuitenkin ehdottomasti liittyä olutveron alentaminen. Siksi Suomen olisi pikaisesti laadittava aikataulu olutveron alentamiseksi.

Ensi vaiheessa Suomessa olisi tasattava viinin ja oluen verotuksen epätasapaino. Seuraavassa vaiheessa olutveroa olisi laskettava edelleen lähemmäksi keskieurooppalaista tasoa. Veroratkaisuissa olisi myös otettava huomioon Viron mahdollinen EU-jäsenyys lähivuosina, kehottaa liitto. Liitto viittaa tutkimuksiin, joiden mukaan korkean alkoholiveron maissa oluen ja muiden alkoholijuomien verojen alentaminen on valmistajien ja näihin juomiin liittyvien elinkeinojen kannalta välttämätön ratkaisu.

Veronalennus kasvattaisi lisäksi työllisyyttä ja piristäisi investointeja. Se olisi myös ainoa keino estää valtion verotulojen romahdus ja vähentää alkoholiin liittyvää salakauppaa ja rikollisuutta.
-Lisäksi veronalennus lisäisi tasa-arvoa EU-kansalaisten kesken, mikä on EU:n yhteismarkkinoiden alkuperäinen tavoite, liitto muistuttaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot