Mainos
Mainos

Olutta saa tuoda jatkossa enemmän

Matkailijoiden ulkomailta mukanaan tuomien verottomien oluiden enimmäismäärät muuttuvat marraskuun alusta. EU-alueelta voi vastedes tuoda 24 litraa ja muista kuin EU-maista 16 litraa olutta.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta puoltaa muutoksia matkustajien mukanaan tuomien verottomien oluiden määriin. Muutokset johtuvat uudesta olutdirektiivistä.
Nykyisten määräysten mukaan matkustaja saa tuoda verotta olutta maahan 15 litraa. Tämä koskee niin tuontia EU- kuin muistakin maista esimerkiksi Virosta ja Venäjältä.
Muutos tarkoittaa siis sitä, että vastedes sallittu veroton tuontimäärä toisesta EU:n jäsenvaltiosta on erisuuruinen kuin EU:n ulkopuolisista maista tuotava määrä. Tätä rajoitusta sovelletaan myös Ahvenanmaan liikenteessä, sillä Ahvenanmaa on EU:n veroalueen ulkopuolella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot