Mainos
Mainos

Olympiakomitea jakaa 2,7 miljoonaa kesälajien urheilijoille

Suomen olympiakomitea OK jakaa noin 2,7 miljoonaa markkaa, 462 000 euroa kesälajien urheilijoille vuonna 2002.

Tuen saajia ovat olympiaehdokkaat, nuoret ja naisprojektiin kuuluvat urheilijat. Olympiaehdokkaiden valmennustukea saavat urheilijat, joilla arvioidaan olevan mahdollisuudet sijoittua 16 parhaan joukkoon kesäolympialaisissa Ateenassa 2004.

Nuoret tuettavat ovat 18-23-vuotiaita lajiensa lahjakkuuksia, jotka ovat menestyneet oman ikäluokkansa EM- ja MM-kisoissa, mutta eivät vielä ole saavuttaneet kansainvälistä huippua.

Naisprojektin tuki on tarkoitettu lahjakkaille naisille, jotka kuuluvat joko nuorten tai olympiaehdokkaiden ryhmiin. Naisprojektin tuki on lisätukea, jolla halutaan vauhdittaa naisten kehitystä kohti kansainvälistä kärkeä.
Joulukuussa on vuorossa kesälajien tehostamistukien ja urheilija-apurahaa saavien urheilijoiden henkilökohtaisten valmentajien tukien jako.

Salt Lake Cityn talviolympialaisten poikkeuksellisen suurten kustannusten vuoksi valmennustukia jaetaan ensi vuonna yhteensä noin kaksi miljoona markkaa vähemmän kuin aiemmin.

Valtion apurahaa nauttivat urheilijat eivät saa ensi vuonna erikseen olympiakomitean valmennustukea. Uuden käytännön mukaan jaetaan myös puolikkaita apurahoja. Puolikkaan apurahan saavat urheilijat saavat lisäksi kolmen tuhannen euron valmennustuen. Opetusministeriön urheilija-apurahoja saa yhteensä 46 urheilijaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme