Mainos
Mainos

Olympiastadionin torni avautuu jälleen yleisölle

Helsingin Olympiastadionin tornin pitkä remontti on nyt valmis. Torni ja sen uudistetut aulatilat avataan suurelle yleisölle huomenna.

Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen kertoo, että torni remontoitiin täysin.

– Kaikki tekniset ratkaisut, pinnat ja rakenteet, jotka olivat kuluneet, uusittiin rappusia myöten.

Nousu näköalatasanteelle on myös entistä turvallisempi, sillä hissi on vaihdettu.

– Hissi uusittiin sillä tavalla, että se on entistä turvallisempi ja entistä nopeampi.

Aulatilat muuttuneet

Tornin peruskorjauksen lisäksi stadionin aulatilat on laitettu remontoitu ja uusittu vanhaa arkkitehtuuria kunnioittaen.

– Täällä näkyy sellaista kerroksellisuutta, joka liittyy suojelupäätökseen ja kunnianarvoisaan 30-luvun funkkisrakennukseen. Parhaillaan meillä on vielä peruskorjauksessa torniin oleellisesti liittyvä selostamorakennus, joka valmistuu tammikuuksi.

Innanen kertoo, että tavallinen stadionilla kävijä huomaa remontin parhaiten uudistetuissa aulatiloissa.

– Jos ajattelee tornia ja aulaa, niin ne jotka käyvät stadionin kymmenessä liikuntasalissa liikkumassa iltaisin huomaavat kyllä aulan muutoksen kovastikin.

Jalkapallon ja musiikin ystäville enemmän WC-tiloja

Jalkapallo-ottelussa tai megakonsertissa käyvä yleisö ei tämänkertaisesta remontista suuremmin hyödy. WC-tiloja on kuitenkin remontoitu ja lisätty.

– Meillä on yleisöpalvelutiloista tällä hetkellä remontissa WC:t tai oikeastaan asia menee niin, että me rakennetaan jonkin verran lisää vessoja. Jos rahoitus järjestyy, niin ensi syksynä WC-tiloja tulee vielä jonkin verran lisää.

Suurempi remontti ja nykyaikaistaminen riippuvat hallituksesta

Julkisessa keskustelussa on aika ajoin väläytelty Olympiastadionin uusimista täydellisesti vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Mallia on esitetty otettavan Berliinistä, jossa vanha, vuoden 1936 kisoihin rakennettu olympiastadion uudistettiin täysin vuoden 2006 jalkapallon MM-kisoja varten.

Stadion-säätiö valmistelee asiaa, sanoo Innanen.

– Meillä valmistui kevättalvella 2010 perusteellinen kuntotutkimus eli me tiedetään missä kunnossa stadion on. Betonirakenne on hyvässä tai kohtuullisessa kunnossa, kaikki muu vaatii uudistamista.

Tämän pohjalta säätiö laati tulevaisuuden suunnitelman, jossa on ehdotukset perusparannuksista vuoteen 2020 mennessä. ¨

– Sitten saatiin maininta asiasta hallitusohjelmaan ja nyt laaditaan päättäjille suunnitelmia siitä, millä tavalla stadion tulisi perusparantaa ja uudistaa. Teemme myös rahoituslaskelmat, jotka ovat sitten päättäjien käytössä tammikuussa.

Avajaisviikonloppuna torniin pääsee ilmaiseksi

Innanen kehottaa ihmisiä käymään Stadionin tornissa tulevana viikonloppuna.

– Stadionin torni on asiakkaiden käytössä 3.-6.11. ilman korvausta eli sieltä todella kannattaa tulla maisemia katsomaan. Kevättalven aikana sinne tulee vielä opasteet jotka tällä hetkellä puuttuu.

Olympiastadionilla järjestetään myös urheilukirpputori sunnuntaina 6.11. kello 9-15.

Katso Tarja Hakulisen raportti (Seitsemän uutiset 2.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme