Mainos
Mainos

OM vahvistaisi kaksiportaista tutkintorakennetta yliopistoissa

Yliopistojen kaikkille koulutusaloille esitetään siirtymistä kaksiportaiseen tutkintorakenteeseen.

Opetusministeriön työryhmä esittää, että yliopistoissa siirryttäisiin kandidaatintutkinnon ja ylemmän korkeakoulututkinnon malliin vuoden 2005 elokuusta.

Samalla nykyinen opintoviikkojärjestelmä korvattaisiin eurooppalaisilla opintopisteillä. Yksi opintovuosi tuottaisi 60 opintopistettä ja alemman korkeakoulututkinnon laajuus olisi 180 pistettä.

Uudistus myös helpottaisi siirtymistä ammattikorkeakoulusta ylioistoon, kertoo johtaja Markku Mattila opetushallituksesta.

-Työryhmä ehdottaa myös erityisiä kaksivuotisia maisteriohjelmia, joihin olisi erillinen haku, ja joihin kelpoisia olisi yliopistoissa alemman korkeakoulututkinnon suorittaneet henkilöt, amk-tutkinnon suorittaneet tai muut hakijat, joilla on vastaava kelpoisuus., Mattila sanoo.

Esityksen mukaan kaksiportainen tutkintorakenne tulisi ottaa käyttöön kaikilla koulutusaloilla 1.8.2005 alkaen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot