Mainos
Mainos

Omaiset: Mielenterveyskuntoutujien omaishoitajista huolehdittava

Mielenterveyskuntoutujien omaiset vaativat, että omaishoitajien toimeentulosta ja jaksamisesta huolehditaan nykyistä paremmin. Omaiset mielenterveystyön tukena keskusliitto ry järjesti eduskuntatalon eteen mielenosoituksen, jossa luovutettiin vetoomus kansanedustajille. Paikalle marssi parisataa omaista.

Järjestö arvostelee sitä, että nykyinen hoitojärjestelmä sysää mielenterveyskuntoutujia omaisten tuen varaan. Vähennettyjä sairaalapaikkoja ei ole sen mukaan korvattu riittävillä avohoitopalveluilla. Omaiset ovat vaarassa uupua ja sairastua itse.

Ei käytännön pakko

Vetoomuksessa muistutettiin myös, että omaishoitajuuden tulee olla vapaaehtoinen valinta, ei käytännön sanelema pakko.

Samalla omaisjärjestö puolusti aikeita muuttaa lainsäädäntöä niin, että pakkohoitolähetteen voisi tulevaisuudessa kirjoittaa esimerkiksi keikkalääkäri. Mielenterveyden keskusliitto on vaatinut, että potilaan oikeusturvan suojelemiseksi lähetteen kirjoittajan tulisi aina olla virkasuhteessa.

(MTV3 - STT)

Katso Anna Satovainion juttu

Kahden mielenterveyspotilaan äidin Pirkko Haikolan ja Omaiset mielenterveystyön tukena -keskusliiton pj:n Minna Sirnön haastattelut.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme