Mainos
Mainos

Omaishoidon palvelujen räätälöinti tuo säästöjä

Arvioimalla ja suunnittelemalla omaishoitajien tukipalvelujen todellinen tarve voidaan tuoreen tutkimuksen mukaan säästää nykykäytäntöön verrattuna jopa 5000 euroa perhettä kohden vuodessa.

Noin puolet säästöstä saatiin laitoshoidon lykkääntymisestä. Samalla omaishoitajien elämänlaatu ja turvallisuudentunne koheni.

Vanhustyön keskusliiton kehittämässä tukimallissa lääkärin kanssa yhteistyössä toimiva terveydenhoitaja otti vastuun perheen tarvitsemien palvelujen järjestämisestä. Mallia testanneessa tutkimuksessa oli mukana 125 helsinkiläisperhettä, jossa puoliso hoiti dementoitunutta puolisoaan.

Kun tutkimus oli jatkunut puolitoista vuotta, vertailuryhmässä oli jouduttu turvautumaan laitoshoitoon kaksi kertaa useammin kuin tuetussa ryhmässä. Omaishoitajan turvallisuuden tunnetta lisäsi tieto siitä, että kriisitilanteessa apu tulee aina nopeasti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot