Mainos
Mainos

Omaishoitajat huolissaan etujensa polkemisesta

Omaishoitajat ovat huolissaan etujensa polkemisesta. Nykyisin vain viidelle prosentille omaishoitajista myönnetään lakisääteistä tukea ja kuntakohtaiset erot tuen myöntämisessä ovat kohtuuttomia. Kunnat eivät myöskään tarjoa työn tueksi riittäviä tukipalveluja.

Omaishoidolla säästetään kuntien rahoja miljardeja markkoja vuodessa. Omaishoitajat katsovatkin, että kunnat käyttävät heidän työpanostaan häikäilemättömästi hyväkseen. Omaishoitajien valtakunnallinen liitto Omaishoitajat ja Läheiset ry. patistaa kuntia varaamaan riittävät määrärahat omaishoitajien tukemiseen. Kodeissa hoidetaan nykyisin entistä vaikeahoitoisempia ihmisiä, ja ellei kunnat noudata lakisääteisiä velvoitteitaan, omaishoitajat uupuvat työssään.

Suomen omaishoidontukijärjestelmä on lainsäädännöllisesti eräs maailman parhaimmista, mutta kuntatasolla sitä tulkitaan omaishoitajien mielestä lain hengen vastaisesti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme