Mainos
Mainos

Omaishoitajien hoitovapaa liian vaikea toteuttaa?

Omaishoitajien hoitovapaa on osoittautunut pulmalliseksi, kertoo Pohjalainen. Lakialoitteen pohjalta hoitovapaata selvittänyt työryhmä siirsi asian jatkokäsittelyyn.

-Työnsä nyt lopettanut työryhmä esittää neljä vaihtoehtoista mallia hoitovapaan järjestämiseksi. Niitä lähdetään hiomaan ja jatkokäsittelemään, kertoo ryhmän puheenjohtajana toiminut hallitusneuvos Tarja Kröger työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Käsittelyä jatkaa työn ja perhe-elämän yhteensovittamista pohtiva työryhmä, joka aloittaa työnsä lokakuun aikana.

Krögerin mukaan ongelmallista hoitovapaan toteuttamisessa on työvoiman riittävyyden takaaminen, kun suuret ikäluokat siirtyvät eläkkeelle.

Hän on huolissaan myös hoitovapaan tasa-arvovaikutuksista. Omaishoitajista suurin osa on naisia, joiden asema työmarkkinoilla saattaisi heikentyä. Hoitovapaa olisi lisäksi omiaan lisäämään pätkittäisiä työsuhteita, kun omaishoitajiksi siirtyville palkattaisiin sijaisia määräajaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot