Mainos
Mainos

Omaishoitoon uudistuksia

Omaishoitoon esitetty remontti yhtenäistäisi vaihtelevat palkkiot kolmeen 300-1000 euron palkkioluokkaan.

Omaishoitoon esitetään mittavaa remonttia asteittain vuoden 2006 alusta. Sosiaali- ja terveysministeriön selvitysmies esittää, että nykyiset hyvin vaihtelevat palkkiot yhtenäistettäisiin kolmeen 300-1000 euron palkkioluokkaan.

Tuloverolakiin esitetään 2 300 euron omaishoitovähennystä. Vastuu palkkioiden maksamisesta siirtyisi asteittain valtiolle. Kaikille tuen piirissä oleville omaishoitajille esitetään kahta vapaapäivää kuukaudessa. Sijaishoito voitaisiin järjestää esimerkiksi palveluseteleillä. Kuntien omia palveluja käytettäessä palvelumaksu voitaisiin jättää perimättä.

Nykyisin vapaapäivien pitämisen esteenä ovat usein sijaishoidon korkeat maksut. Selvitysmies esittää myös työsopimuslain muuttamista niin, että tilapäisen neljän päivän vapaan voisi saada myös hoitaessaan omaa vanhempaansa tai puolisoaan, joka ei kykene huolehtimaan itsestään.

Perheenjäsenen terminaalihoidon ajaksi esitetään mahdollisuutta vähintään kuukauden hoitovapaaseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot