Mainos
Mainos

Omaisuuden vaikutus päiväsakkoihin loppunee

Rikoslain mukaan sakotettavan varallisuus voi nykyisin korottaa päiväsakkoa. Varallisuuden arvioinnin pohjana käytettyjä verotettavasta varallisuudesta kertovia tietoja ei enää varallisuusveron poiston jälkeen ole saatavissa.

Varallisuuskorotuksen tekemisestä päiväsakon rahamäärään aiotaan luopua, sillä varallisuuden arvioinnin pohjana käytettyjä verotettavasta varallisuudesta kertovia tietoja ei enää varallisuusveron poiston jälkeen ole saatavissa. Asia koskeva hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle presidentin esittelyssä perjantaina 1.6.

Rikoslain mukaan sakotettavan varallisuus voi nykyisin korottaa päiväsakkoa. Varallisuuden arvioimisen ensisijaisena perusteena on sakotettavan viimeksi toimitetun verotuksen mukainen varallisuus. Jos sakotettavalla on verotettavaa varallisuutta vähintään 85 000 euroa, päiväsakon rahamäärää korotetaan 3 eurolla. Jos verotettavaa varallisuutta on vähintään 170 000 euroa, rahamäärää korotetaan 6 eurolla. Tiedot sakotusta varten saadaan verohallinnon sekä poliisi- ja oikeushallinnon välisen teknisen käyttöyhteyden eli niin sanotun sakkolaskurin avulla. (MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot