Mainos
Mainos

Omaisuusrikokset selviävät yhä useammin

Sisäministeriössä lasketaan, että poliisi on saanut selvitettyä tänä vuonna 37 prosenttia varkauksista ja muista omaisuusrikoksista.

Omaisuus- ja varkausrikosten selvitysprosentit ovat parantuneet. Sisäministeriön mukaan kuluvana vuonna omaisuusrikoksista on selvitetty runsaat 37 prosenttia. Toissa vuonna poliisi sai selvitettyä 35 prosenttia omaisuusrikoksista.

Sisäministeriön mukaan yksi selitys selvitysprosenttien hienoiseen nousuun on se, että poliisi on alkanut kiinnittää erityistä huomiota massarikosten torjuntaan.

Taustalla on rikostutkinnan tilasta viime vuonna tehty raportti, jonka mukaan vakavat rikokset saadaan Suomessa selvitettyä hyvin, mutta tavanomaisten rikosten selvitystaso on kansainvälisesti verrattuna vain kohtalainen. Syinä selvitysprosenttien pienuuteen pidettiin muun muassa poliisin lisääntyneitä tehtäviä, uusia rikollisuuden muotoja sekä rikollisuuden lisääntymistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot