Mainos
Mainos

Omakotitalo mansikka, muu talo mustikka – kunhan ei tarvitse itse rakentaa

Suomalaiset haaveilevat omakotitalossa asumisesta, mutta eivät ole itse valmiita rakentamaan sitä, selviää tuoreesta tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan 44 prosenttia suomalaisista asuu omakotitalossa ja lopuistakin 47 prosenttia haluaisi asua sellaisessa.

Vaikka oman talon pystyttämisestä haaveillaan, haluaisi peräti puolet kuitenkin jättää rakennusurakan kokonaan ammattilaisille. Sama määrä valitsisi valmistalon, jos paketti olisi kyllin edullinen, mutta laadukas.

Eniten omakotitaloasumisessa arvostetaan omaa rauhaa ja 27 prosenttia vastaajista haaveileekin rakentavansa talon maalle.

Asvalttiviidakon persoonattomuudesta kertoo se, että kerrostalojen asukkaista 38 prosenttia ei tunne naapureitaan, kun omakotitaloasujista samaa sanoo vain kahdeksan prosenttia.

Älvsbytalon TNS Gallupilla maaliskuussa teettämässä tutkimuksessa oli mukana 1588 vastaajaa, joiden ikähaarukka oli 15-64 vuotta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme