Mainos
Mainos

Omakotitalo vaarassa sortua Espoossa: "Lähdetty touhuamaan ilman ymmärrystä ja suunnitelmia"

Espoon Nöykkiössä tapahtui viime perjantaina vakava tilanne, kun maa sortui rinteessä sijaitsevan omakotitalon tontilla.

Maata sortui voimalla alempana rinteessä sijaitsevaan kuoppaan, jossa oli tehty pohjatöitä tuleville rakennuksille.

Espoon vs. rakennusvalvontajohtaja Sirkku Malviala kertoo MTV Uutisille, että sateinen sää on ollut varmasti sortuman osasyynä.

– Espoossa on tuollaista löysää savimaata paljon, ja ne ovat haastavia perustamisolosuhteiltaan. Se on hyvin tiedossa. Kun siihen tulee tuollainen vesimäärä, niin pääsee käymään tällä tavalla. Voi olla, että jos ei olisi satanut, noin ei olisi käynyt.

Malviala toteaa, että Espoon maaperän laatu on hyvin tiedossa ja siksi vaaditaan pätevän henkilön tekemät erityissuunnitelmat.  Malvialan mukaan lähes puolet Espoon rakennusalasta on savimaata. Rakentamissuunnitelmat tehdään sen mukaisesti ja riskit eliminoidaan.

– Tässä oli lähdetty touhuamaan ilman ymmärrystä ja suunnitelmia, arvelee Malviala.

Malviala toteaa, että paikalle ajettiin heti perjantaina maata vastapainoksi, jotta tilanne saatiin vakautettua.

– Ei mene montaa päivää, että suunnittelija saa kaikki muut suunnitelmat tehtyä. Hän tekee tarkkaan suunnitelmat, miten korjataan ja miten lähdetään rakentamaan.

Malvialan mukaan sortuman reunalla sijaitseva talo on rakennusvalvonnan puolesta asuinkunnossa, koska tilanteen pitäisi olla vakaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme