Mainos
Mainos

Omakotitalojen lämmitysremonttiin tukea

Valtio tukee omakotiasujia lämmitysjärjestelmän uusimisessa päästöjen vähentämiseksi.

Omakotitalon lämmitysjärjestelmän uusimiseen on nyt mahdollisuus saada valtiolta tukea. Kallis öljy onkin saanut omakotiasujat hakemaan energia-avustuksia innokkaasti ja jatkossa moni suomalaiskoti siirtyy maa-, pelletti-tai kaukolämpöön tai hyödyntää entistä enemmän aurinkoenergiaa.

Tukea omakotitalojen lämmitysjärjestelmän vaihtoon voi saada kymmenestä viiteentoista prosenttia. Suurin tuki maksetaan pelletti-, puu- tai maalämmön hyödyntäjille, myös aurinkoenergian käyttö saa korkean tuen. Taustalla on toisaalta Kioton sopimus, toisaalta kotimaisten energiamuotojen tukeminen.

Pelkkä kauko- tai aluelämpöön siirtyminen oikeuttaa kymmenen prosentin tukeen. Kun lämmitysjärjestelmän vaihdot ovat kalliita, nousee tuen määräkin kohtuulliseksi.

Bioenergiaa voimakkaammin ajavat tahot ovat moittineet, että pellettilämmitystä ei tässäkään valtion asuntorahaston tukisysteemissä tueta riittävästi.

Energia-avustus haetaan kuntien kautta, lyhyt hakuaika päättyy jo 12.5.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot