Mainos
Mainos

Omatoimimatkailu rokottaa matkatoimistoja

Omatoimimatkailu ajaa perinteiset matkatoimistot ahtaalle. Monet matkatoimistot ovat joutuneet muuttamaan toimintamallejaan, koska matkustajat varaavat yhä useammin matkansa itse suoraan lomakohteesta. Tutkimuksen mukaan internet on suomalaisten yleisin tapa ostaa matka.

- Nyt eletään sellaisessa ajassa, että asiakas tulee suoraan varaamaan siitä lopullisesta kohteesta. Asiakkaan ja palveluntarjoajan välillä ei ole enää väliportaita. siihen suuntaan ollaan menossa, toteaa toimitusjohtaja Ritva Ohmeroluoma Nordia Managementista.

Omatoimimatkaajalle netti toimii myös matkaoppaana ja kokemustenjakopaikkana.

Tämä on suuri haaste matkatoimistoille.

- Suomalaisten matkailuyritysten tulisi erityisesti huolehtia, että internetsivut ovat kunnossa, niin että internetin kautta päästään myös ostamaan. Tällä hetkellä sivut ovat monen osalta vaan näyteikkuna, Ohmeroluoma kertoo.

- Kun puhutaan valmismatkasta, niin silloin on valmismatkalain antama tuki ja turva takana. Jos omin päin matkustaa, niin silloin on aika omillaan, toteaa Olympia kaukomatkatoimiston toimitusjohtaja Matti Palermaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme