Mainos
Mainos

Omenat houkuttelevat karhut pihaan Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalassa on tehty viimeisen vuorokauden aikana useita karhuhavaintoja omakotitalojen pihoissa tai niiden läheisyydessä. Karhut ovat kiinnostuneita puutarhan omenapuiden omenista.

Poliisi toivoo asukkaiden tyhjentävän pihojaan ja omenapuitaan tarpeettomista omenoista. Omenat voidaan siirtää metsään karhujen ruuaksi, jolloin karhujen ei tarvitse tulla pihapiiriin ruuan etsintään. Poliisi pyytää asukkaita ottamaan yhteyttä hätäkeskukseen karhuja havaittaessa.

Karhuhavainnot ovat olleet Ilomantsissa Kuittilantiellä, Joensuun Pyhäselässä Kaunisniementiellä, Kiteellä Säynejärventiellä, Rääkkylässä Pyssysalon alueella sekä Lieksassa Merilän alueella.

Poliisi on myös pyytänyt apua riistanhoitoyhdistysten ylläpitämältä suurriistan virka-avun (SRVA) yhdyshenkilöiltä, jotka ovat jäljestäneet karhuja ja pyrkineet karkottamaan niitä taajama-alueilta.

Karkotukset ovat osin onnistuneet, mutta mikäli karkottaminen ei tuota tulosta, poliisi harkitsee lupaa karhujen lopettamiseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot