Mainos
Mainos

Omenat houkuttelevat karhut pihaan Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalassa on tehty viimeisen vuorokauden aikana useita karhuhavaintoja omakotitalojen pihoissa tai niiden läheisyydessä. Karhut ovat kiinnostuneita puutarhan omenapuiden omenista.

Poliisi toivoo asukkaiden tyhjentävän pihojaan ja omenapuitaan tarpeettomista omenoista. Omenat voidaan siirtää metsään karhujen ruuaksi, jolloin karhujen ei tarvitse tulla pihapiiriin ruuan etsintään. Poliisi pyytää asukkaita ottamaan yhteyttä hätäkeskukseen karhuja havaittaessa.

Karhuhavainnot ovat olleet Ilomantsissa Kuittilantiellä, Joensuun Pyhäselässä Kaunisniementiellä, Kiteellä Säynejärventiellä, Rääkkylässä Pyssysalon alueella sekä Lieksassa Merilän alueella.

Poliisi on myös pyytänyt apua riistanhoitoyhdistysten ylläpitämältä suurriistan virka-avun (SRVA) yhdyshenkilöiltä, jotka ovat jäljestäneet karhuja ja pyrkineet karkottamaan niitä taajama-alueilta.

Karkotukset ovat osin onnistuneet, mutta mikäli karkottaminen ei tuota tulosta, poliisi harkitsee lupaa karhujen lopettamiseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme