Mainos
Mainos

Omistajaohjauksen ministeri Haavisto: Valtionyhtiöiden verojalanjälki esiin

Valtionyhtiöiden veronmaksua ryhdytään seuraamaan, lupaa omistajaohjausministeri Pekka Haavisto. Hän haluaa yritysvastuuseen modernia näkökulmaa. 

– Yritysvastuuseen kuuluu myös yhä enemmän verojalanjälkikysymys, eli se miten yritykset toimivat hyvinä veronmaksajina. Kuntatasolla tätä jo seurataan paljon, ja sama politiikka on tärkeää myös valtion omistamissa yhtiöissä.

Omistajaohjaus on yksi tärkeä keino vaikuttaa asiassa, Haavisto sanoo. Hän lupaa olla yhteydessä kaikkien valtionyhtiöiden hallituksiin ja niiden puheenjohtajiin ennen joulua.  

Ministerin mukaan verojalanjäljen seurantaa ja raportointia kehitetään. Aiemmin tätä ei ole seurattu, Haavisto toteaa.

– En ole ainakaan itse nähnyt tästä mitään tarkkaa seurantaa. Tarkoitus on myös seurata miten valtionyhtiöt työllistävät. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot