Mainos
Mainos

Ongelmajätteiden lajittelussa suuria puutteita

Vain puolet 18-24-vuotiaista pääkaupunkilaisista lajittelee säännöllisesti ongelmajätteensä. Tuoreen kyselyn mukaan kaikista pääkaupunkilaisista kaksi kolmesta lajittelee ongelmajätteet tunnollisesti.

Kolmannes asukkaista erottelee ongelmajätteet muusta jätteestä toisinaan tai ei koskaan. Omakoti- ja pientaloasukkaat ovat muita ahkerampia ongelmajätteen lajittelijoita. Tiedot ilmenevät YTV Jätehuollon teettämästä kyselystä.

Arviolta kahdeksan kymmenestä tunnisti akut, maalit ja öljyt ongelmajätteeksi. Kuusi kymmenestä tiesi, että energiasäästölamput ovat ongelmajätettä.

TNS Gallupin tekemään kirjekyselyyn vastasi yli tuhat pääkaupunkiseutulaista. Kerran vuodessa tehtävä tutkimus toteutettiin ensi kerran vuonna 2000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot