Mainos
Mainos

Onko Aamulehden rekrytoinnista tehty rikosilmoitus? Poliisi ei kerro

Helsingin poliisi ei kommentoi, onko Aamulehden päätoimittajarekrytointiin liittyen tehty rikosilmoitusta.

Suomen Kuvalehti uutisoi perjantaina, että nykyisin valtioneuvoston viestintäjohtajana toimivaa Päivi Anttikoskea ei valittu viime vuoden lopulla Aamulehden päätoimittajaksi, koska tämän mies ja kouluikäinen lapsi eivät olisi muuttaneet Tampereelle. Anttikosken mukaan Aamulehteä kustantavan Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne kertoi hänelle, että kymmenvuotias lapsi ei pärjäisi ilman äitiä.

Anttikoski itse kertoi perjantaina, ettei aio viedä asiaa eteenpäin. Työsyrjintä ei kuitenkaan ole asianomistajarikos, joten periaatteessa kuka tahansa muukin voisi tehdä asiasta rikosilmoituksen poliisille. Poliisi voisi myös aloittaa tutkinnan oma-aloitteisesti. Tapaus saattaa täyttää työsyrjintärikoksen tunnusmerkistön.

Poliisi kieltäytyi maanantaina esitutkintalakiin vedoten kommentoimasta STT:lle sitä, onko asiasta tehty rikosilmoitus.

Alma Median viestintäjohtaja Elina Kukkonen kertoi, että yhtiön tietoon ei ole tullut siihen kohdistuvaa rikosilmoitusta. Alma Media on kiistänyt, että vanhemmuus olisi vaikuttanut päätökseen olla pestaamatta Anttikoskea Aamulehden päätoimittajaksi.

Myöskään Anttikoski itse ei ole kuullut, että rikosilmoitusta olisi tehty. Anttikoski ei halunnut kommentoida sitä, aikooko edelleen pidättäytyä jatkotoimista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme