Mainos
Mainos

Onko automaattinen parkkikiekko laiton?

Internetissä markkinoitava automaattinen pysäköintikiekko on myyjän mukaan oikein käytettynä laillinen. Automaattinen kiekko jakaa kuitenkin pysäköinninvalvojien mielipiteet. Päältäpäin tavallisen parkkikiekon näköisessä laitteessa on kiekon aikaa siirtävä kello. Kello pitää ohjeiden mukaan pysäyttää parkkeerauksen ajaksi, jolloin kiekko toimii tavallisen parkkikiekon tavoin.

Saako automaattista pysäköintikiekkoa käyttää, Helsingin johtava pysäköinnintarkastaja Sari Huuhtanen?

– Se on pysäköintikiekon väärinkäyttöä, josta saa pysäköintipaikasta riippuen 40 tai 50 euron virhemaksun.

Entä voiko pysäköintikiekon aikaa siirtää itse kesken parkkeerauksen?

– Ennen siirtämistä pitäisi poistua liikennemerkin vaikutuksen alaisuudesta. Kiekkopaikan tarkoitus on, että annettaisiin muillekin mahdollisuus pysäköidä.

Onko laitteen käyttö sallittua, jos kellon pysäyttää parkkeerauksen ajaksi, Tampereen pysäköinninvalvonnan katutarkastaja Jaakko Eskola?

– Jos kiekon ulkonäkö vastaa säädöksiä, ja kello on pois päältä, ei meillä ole mitään mahdollisuuksia olla hyväksymättä sitä. En kyllä ymmärrä, miksi niissä sitten pitää olla kello.

Pitääkö valvojan siis jäädä seuraamaan kiekon liikkumista?

– Ei heillä ole aikaa jäädä katsomaan, liikkuuko kiekon aika. Laitamme rekisterinumeron muistiin ja tarkastamme tilanteen myöhemmin.

Kuinka usein tällaisiin laitteisiin törmätään?

– Olemme saaneet muutamia ilmoituksia. Yleensä kiekon takana oleva kello on yritetty peittää hatulla tai kaulahuivilla.

Minkälaisilla muilla virityksillä pysäköintiaikaa yritetään pidentää?

– Joskus ihmiset laittavat kaksi pysäköintikiekkoa, mutta siitä saa heti virhemaksun.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme