Mainos
Mainos

Onko HIFK:n uusi halli valmis syksyllä 2016? Tähän ei uskota kaupunkisuunnitteluvirastossa

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston asemakaavapäällikkö Olavi Veltheim ei pidä realistisena, että jääkiekkoseura HIFK:n uusi monitoimihalli voitaisiin ottaa käyttöön syksyllä 2016.

Monitoimihallia kaavaillaan Mäntymäen kentälle, eli Helsingin Kisahallin viereiselle parkkipaikalle. Hankkeen etenemisessä suunnitelmasta rakentamiseen HIFK:n aikataulussa on Veltheimin mielestä liian monta mutkaa.

– Se on mahdollisuuksien rajoissa, mutta epätodennäköistä. Hyvin paljon niistä asioista, joita täytyy selvittää, olisi pitänyt jo selvittää, Veltheim toteaa.

Kaupunkisuunnitteluviraston oma selvitystyö Mäntymäen alueesta jatkuu alkukevääseen. Veltheim vahvistaa, että asemakaavan muutosta lähdetään viemään tällöin eteenpäin.

– Toimintana urheiluun liittyvä toiminta Mäntymäellä on luontevaa. Uskoisin kuitenkin, ettei HIFK:n hanke ole mahdollinen aivan sellaisenaan, Veltheim arvioi.

Rakennuslupaa ei saa ilman asemakaavaa. Nykyisen kaavan muuttaminen vie kaikkien osapuolten selvitysten takia vähintään vuoden, Veltheimin mukaan tässä tapauksessa todennäköisesti kaksi, jolloin lupa rakentamiseen heltiäisi vuoden 2015 aikana. Tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia valituksia.

– Jos on pienintäkään riskiä valituksista ja muista mutkista, niin pohja aikataulussa pysymisestä putoaa pois, Veltheim jatkaa.

Kansallista kulttuurimaisemaa on kunnioitettava

Osapuolten välisissä selvityksissä esimerkiksi hallikompleksiin tulevilta yrityksiltä edellytetään jo rakennetun kulttuuriympäristön arvon huomioimista. Veltheimin mukaan voi sanoa, että Mäntymäen silhuetti, Olympiastadion ja muut urheilukeskukset, muodostavat kansallisen kulttuurimaiseman. Siihen on sanansa sanottavana Museovirastollakin.

– Ihan minkälaisella hankkeella tahansa siihen ei voi tehdä interventiota. Valtakunnallisten alueiden käyttörajaukset ovat valtioneuvoston päättämiä, ja niitä sitovat museoviranomaisten näkemykset, Veltheim avaa.

Projekti vaatii myös valtuuston hyväksynnän, josta on puolestaan mahdollista valittaa hallinto-oikeuteen. Valtuuston päätösmahdollisuutta hidastaa puolestaan kaupunkisuunnitteluvirastolle tulleiden valitusten käsittely.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot