Mainos
Mainos

Onko hinta vai laatu tärkeämpää osakemarkkinoilla? Asiantuntijat vastaavat

Asiantuntijat ovat erimielisiä siitä, kannattaako osakemarkkinoilla ostaa ensisijaisesti halpaa vai laadukasta.

Laatusijoittamisesta kirjan kirjoittanut toimittaja Karo Hämäläinen vannoo laadukkuuden nimeen.

– Yhtiön liiketoiminnalla täytyy olla jokin sellainen kilpailuetu, että se pystyy tuottamaan voittoa syklien yli, Hämäläinen selittää aamun Markkinaraati-lähetyksessä.

Laatuun panostamalla pystyy Hämäläisen mukaan suojautumaan suhdanteiden heilahteluja vastaan. Mutta niin pystyy myös halpaa ostamalla, huomauttaa salkunjoitaja Mika Heikkilä.

– Arvosijoittaja katsoo aina hintaa. Haluaa ostaa halvalla ja myydä kalliilla. Parhaiten tuottavat yhtiöt, joilta markkinat eivät odota mitään.

Heikkilä sanoo myös, että yhtiön laatu voi myös heikentyä. Varminta tuotto siis on, jos onnistuu ostamaan laadukasta, mutta halvalla.

– Laatua ja arvoa tarkkailemalla voidaan lopulta päätyä hyvin samanlaisiin salkkuihin, Hämäläinen sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot