Mainos
Mainos

Onko järkeä neuvotella yömyöhään?

Valvominen ja stressi heikentävät kykyä neuvotella. Tänä keväänä useita sopimusneuvotteluita on käyty yömyöhään valtakunnansovittelijan johdolla lakkojen estämisiksi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Timo Partosen mukaan ihminen pystyy jatkamaan neuvotteluita vaikka kaksi kolme vuorokautta yhteen putkeen, mutta se selvästi rasittaa elimistöä ja päätöksen tekoa.

- Pitkään kestänyt valvominen on epäfysiologista. Elimistö viestittää siitä monin tavoin. Vireystila huononee, päätöksenteko hidastuu, kyky keskittyä herpaantuu, tarkkaavuus heikkenee, virhealttius kasvaa ja kynnys torkahtaa madaltuu, Partonen kertoo MTV:n Huomenta Suomen puhelinhaastattelussa.

Suurimmalla osalla ihmisiä pitkään valvoessa ärtyneisyys kasvaa ja tunteet tulevat helpommin pintaan.

- Neuvotteluasetelmat saattavat lukkiutua helpommin koska asioitten käsittelykyky heikkenee valvoessa.

Ylilääkäri Partosen mukaan pitkästä valvomisesta voi palautua kuitenkin nopeasti, jos pääsee nukkumaan hyvät unet.

Puhelinhaastattelussa ylilääkäri Timo Partonen (Huomenta Suomi 4.3.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot