Mainos
Mainos

Onko kirkko unohtanut ihmisen?

Piispa Eero Huovisen mukaan tärkeintä ei ole ihmisen suhde kirkkoon vaan Jumalaan.

Helsingin hiippakunnan piispa Eero Huovinen pohtii kirkosta eroamisen syitä Huomenta Suomen haastattelussa. Viime vuonna kirkosta erosi yli 37 000 ihmistä. Eronneiden määrä on pysynyt pitkään nousujohteisena.

Kirkko on viime aikoina pyrkinyt hillitsemään jäsenmäärän hupenemista erityisesti nuorille aikuisille suunnatulla "Usko, toivo, rakkaus" -kampanjalla.

Maanantaiaamuun mennessä 54,2 prosenttia MTV:n nettikyselyyn vastanneista katsoo, että kirkko on unohtanut ihmisen.

- Me elämme yksilöllistymisen aikaa, jossa isot instituutiot eivät vedä ihmisiä puoleensa. Ihmiset ajattelevat, että tulevat omillaan toimeen, Huovinen pohtii.

- Jokainen ero on kuitenkin ainutlaatuisen ihmisen päätös. Sen vuoksi siihen johtaneet syyt tulee ottaa vakavasti.

Huovinen myöntää, että julkisuudessa olleet kirkon sisäiset ristiriidat ovat nakertaneet ihmisten luottamusta kirkkoon.

- Ihmiset tuntevat, että kristityt, joiden pitäisi rakastaa toisiaan, ovat tukkanuottasilla. Nämä ristiriidat eivät ole omiaan herättämään kirkon vetovoimaa.

Seurakuntien on Huovisen mukaan pidettävä tiukasti kiinni periaatteistaan.

- Meillä on selvät pelisäännöt: Mies ja nainen voivat samalla tavalla olla pappeja. Se on yhdessä sovittu ja siitä on pidettävä kiinni.

- Tärkeää ei myöskään ole, onko ihminen unohtanut kirkon vaan se, muistaako ihminen Jumalan. Monet tämän maailman murheet: vallanhimo ja rahan perässä juokseminen on kuin magneetti, jotka vetävät ihmisen huomion puoleensa. Silloin jäävät elämän keskeiset kysymykset sivuun.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme