Mainos
Mainos

Onko Suomi savuton vuonna 2030? Professori: ”Tupakoimaton Suomi on parempi Suomi”

Maanantaina astuu voimaan paljon keskustelua herättänyt uusi tupakkalaki, joka muun muassa tuo varoituskuvat askeihin sekä rajoittaa autossa tupakointia. Rajoitukset ovat jälleen yksi askel kohti täysin tupakointivapaata Suomea.

Savuton Suomi 2030 -hankkeen puheenjohtaja ja työterveyden professori Kari Reijula uskoo tupakkalain muutoksen olevan yksi askel vähentämään suomalaisten tupakointia. Tärkeimmäksi keinoksi hän kuitenkin näkee tupakoitsijan tukemisen lopettamispäätöksessä.

– Syyttävän sormen politiikasta on siirryttävä tukemisen politiikkaan. Suomalainen tupakoitsija yleensä haluaa lopettaa tupakoinnin, mutta se on vain niin hiivatin vaikeaa, Reijula sanoi Huomenta Suomen lähetyksessä.

Hän itse uskoo tavoitteen savuttomasta Suomesta vuonna 2030 olevan mahdollinen.

– Olemme tässä tavoitteessa tosissaan. Tämä jos mikä, on kansallinen asia, joka halutaan laittaa kuntoon, mutta se vaatii muutosten tekemistä eikä vain peukaloiden pyörittämistä. Pienillä askelilla etenemme kohti savuttomuutta.

– Terveempi ja parempi Suomi on sellainen, jossa ei tupakoida.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme