Mainos
Mainos

Onnekas sattuma pelasti toisen konduktööreistä

Onnekas sattuma pelasti yhden turmajunassa olleista konduktööreistä. Hieman ennen vaunujen irtoamista ja liukumaan lähtöä hän oli kiivennyt ulos junasta tutkimaan, miksi juna oli yllättäen pysähtynyt.

Pelastuslaitos uskoi paikalle saavuttuaan pitkään, että konduktööri oli ollut törmänneissä vaunuissa ja jäänyt puristuksiin junanromun sekaan. Vasta kolmen vartin pelastustoimien jälkeen selvisi, että hänellä ei ollut vaaraa.

Junan henkilökunta pelastautui viimeisen vaunuun

Turmajunanvaunuissa olleet työntekijät selvisivät onnettomuudesta vammoitta, sillä he ehtivät heittäytyä viimeisen vaunun lattialle mahdollisimman kauas törmäyspäästä.

Työntekijöillä oli vain muutama minuutti aikaa toimia sen jälkeen, kun vaunut olivat lähteneet liukumaan. Itsensä suojaamisen lisäksi he ehtivät soittaa varoitussoiton, jonka ansiosta asemalla olleita matkustajia ehdittiin varoittaa. Heillä ei tiettävästi ollut aikaa yrittää pysäyttää vaunuja.

Katso Mari Karppisen juttu ja Pauli Poutasen raportti

Katso Onnettomuustutkintakeskuksen tutkija Esko Värttiön haastattelu

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme