Mainos
Mainos

Onnettomuustutkintakeskus aloittaa työt Vihtavuoressa

Onnettomuustutkintakeskus on ryhtynyt tutkimaan Vihtavuoren tapahtumia. Kuumentunut räjähdejätekontti aiheutti toissa päivänä vaaratilanteen ja laajan evakuoinnin Laukaan Vihtavuorella Keski-Suomessa.

Tutkinnassa pyritään selvittämään, mitä kuumentunut jätekontti sisälsi ja miten vastaava vaaratilanne voitaisiin jatkossa välttää. Lisäksi tarkastellaan muun muassa sitä, miten evakuointi onnistui ja miten eri viranomaiset toimivat.

Tänään Onnettomuustutkintakeskuksen tutkijaryhmä perehtyy asioihin paikan päällä. Koko tutkinnan arvioidaan kestävän useita kuukausia.

Myös Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin tutkijaryhmä on tänään Forcitin räjähdetehtaalla Vihtavuoressa. Tukes kiinnittää huomiota muun muassa siihen, miten tehtaalla varastoidaan ja puhdistetaan räjähdejätettä sisältäviä kontteja.

Tukes on jo aiemmin huomauttanut yritystä jätekonttien määrästä ja niiden sijoittamisesta tehdasalueella.

Myös poliisitutkinta Forcitin tehtaalla jatkuu tänään. Poliisin mukaan on syytä epäillä, että tehtaan varastoalueelle on kertynyt sallittua enemmän räjähdejätteitä.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot