Mainos
Mainos

Onnettomuustutkintakeskus aloitti Talvivaara-tutkinnan

Onnettomuustutkintakeskus on käynnistänyt alustavan tutkinnan Talvivaaran ympäristövahingosta. Tutkintaryhmä asetetaan lähipäivinä.

Tutkinnassa selvitetään tapahtumien kulku sekä vahingon syyt ja seuraukset. Lisäksi perehdytään siihen, mitä kaivosyhtiö on tehnyt vuodon tukkimiseksi ja jäteveden pitämiseksi kaivosalueella.

Tutkinnassa tarkastellaan myös viranomaisten lupakäytäntöjä ja valvontaa sekä selvitetään, onko viranomaissäännöksissä puutteita. Tutkinnassa katsotaan, ovatko viranomaiset ja kaivosyhtiö seuranneet ympäristövaikutuksia riittävästi. Oikeudellista vastuuta ei käsitellä.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi sanoo, että tarkastelu ei koske ainoastaan jätevesivuotoa vaan Talvivaaran toimintaa kokonaisuutena.

Tutkinnassa aiotaan esittää uusia suosituksia, jotta vastaavilta vahingoilta vältytään tulevaisuudessa.

– Olisi kummallista, jos tällaista on päässyt sattumaan eikä meillä tulisi mieleen mitään, minkä voi tehdä paremmin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot