Mainos
Mainos

Onnettomuustutkintakeskus tutkii Jyväskylän vesitornin

Onnettomuustutkintakeskus tutkii Jyväskylän vesitorniromahduksen. Perusteena on se, että vastaavanlaisia elementtirakenteisia vesitorneja on muuallakin Suomessa.

Jyväskylän Kangasvuoren vesitorni romahti varhain lauantaiaamuna. Kukaan ei loukkaantunut, mutta noin 7 000 asukasta oli useita tunteja ilman vettä.

Samanlaisella tekniikalla rakennettu iso betoninen vesitorni on käytössä Porvoossa ja Iisalmessa. Pienempiä vastaavia on käytössä lähes 20 paikkakunnalla, kertoo Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi.

– Jos tulee ilmi, että jossain muualla on vastaava romahdusvaara, siitä tiedotetaan heti vaikka tutkinta olisi muuten kesken, Nurmi lupaa.

Välitöntä vaaraa ei tämänhetkisten tietojen mukaan ole. Pienissä vesitorneissa riski on todennäköisesti vähäisempi.

Tutkintaryhmä on määrä koota keskiviikkona. Vesitornin omistava Jyväskylän Energia aikoo tehdä oman selvityksensä.

Kangasvuoren vesitornin säiliö oli koottu leveistä betonilamelleista, jotka oli kiinnitetty toisiinsa maan pinnalla. Tavallinen tapa on valaa yhtenäinen betonisäiliö.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme