Mainos
Mainos

6- ja 10-vuotiaat pojat kuolivat Raahen palossa, tuli sai mahdollisesti alkunsa keittiöstä

Onnettomuustutkintakeskus on päättänyt aloittaa tutkinnan Raahessa tapahtuneesta kahden lapsen hengen vaatineesta tulipalosta.

6- ja 10-vuotiaat lapset kuolivat rivitalopalossa Pohjois-Pohjanmaalla Raahen Pattijoella maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Päätöksessä ottaa palo keskuksen tutkintaan painoi se, että uhrit olivat lapsia, kertoo viestintäpäällikkö Sakari Lauriala.

– Lapset ovat pelastautumisturvallisuudessa usein muiden avun varassa, Lauriala sanoo.

Hän jatkaa, että tutkinnan tavoitteena on selvittää perusteellisesti palon syy ja kulku sekä arvioida sitä, miten vastaavat onnettomuudet voitaisiin tulevaisuudessa välttää.

Tutkinnanjohtaja Kai Valonen Onnettomuustutkintakeskuksesta sanoo, että tutkintaselostus tulipalosta pyritään saamaan valmiiksi puolen vuoden sisällä.

Poliisin tutkinnan perusteella tulipalo on todennäköisesti saanut alkunsa keittiöstä, poliisi kertoo tiedotteessaan. Poliisi on ottanut tutkimuksia varten talteen kiinteistössä olleita sähkölaitteita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme