Mainos
Mainos

Onnimanni-palkinto Celia-kirjastolle

Lastenkirjainstituutin Onnimanni-palkinnon saa tänä vuonna Celia-kirjaston lasten ja nuorten palvelut. Valtion erikoiskirjasto Celian tavoitteena on edistää tasa-arvoa kirjallisuuden ja tiedon saannissa.

Celian asiakkaaksi voi ryhtyä kuka tahansa, jolle painetun kirjan lukeminen on vaikeaa esimerkiksi näkövamman, lihasheikkouden, luki- tai oppimisvaikeuden takia. Celia on myös ainoa paikka Suomessa, mistä lapsi voi lainata kohokuviin pohjautuvia koskettelukirjoja.

Erityiskiitokset palkintolautakunta antaa Celian lasten ja nuorten palveluille siitä, miten tehokkaasti se on kehittänyt toimintaansa vastaamaan 2000-luvun haasteisiin. Toimivan ja maksuttoman aineistolainauksen rinnalle asialleen omistautunut henkilökunta on luonut useita uusia, lukemaan innostavia hankkeita.

Tästä esimerkkinä palkitsijat mainitsevat Celian eri-ikäisille suunnatut kirjakerhot. Niihin liittymällä lapset saavat ilman eri tilausta kotiin uusia lasten- ja nuortenkirjoja, joista voidaan nauttia sekä äänikirjoina että pistekirjoina.

Vuonna 1993 ensimmäisen kerran jaettu Onnimanni-palkinto myönnetään yhdelle henkilölle, työryhmälle tai yhteisölle lasten- ja nuortenkirjallisuutta tai sen asemaa ja merkitystä edistävästä toiminnasta. Palkittu saa kunniakirjan, Marjatta Kurenniemen saturomaanin Oli ennen Onnimanni sekä kolme raha-arpaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme