Mainos
Mainos

OP-Pohjolan palvelut kaatuivat asennusvirheeseen

Eilen OP-Pohjolan toimintoja merkittävästi haitannut häiriö johtui todennäköisesti verkon kytkimen asennusvirheestä. Vian seurauksena merkittävä osa palveluista oli pois käytöstä lähes vuorokauden.

- Virheen laajuus tekee siitä erittäin poikkeuksellisen. Tällaisia tapauksia ei ole sattunut kovinkaan usein viime vuosina, Tieto-konsernin toimitusjohtaja Hannu Syrjälä MTV3:n uutisille. OP-Pohjolan tietoverkosta vastaa Tieto Finland.

Puolilta päivin verkkoyhteyksien katkeaminen pakotti sulkemaan suurimman osan pankkikonttoreista. Korttien käyttö käteisen nostamiseen ja maksamiseen toimi rajoitetusti. Häiriöaltein korteista oli Visa Electron.

Häiriö katkaisi verkkopalvelut niin, että aluksi palvelut olivat kokonaan poikki, mutta kolmen jälkeen käytettävissä oli tekstiversio, jolloin peruspalvelujen käyttö kuten laskujen maksaminen tuli mahdolliseksi. Myös verkkopalvelu pohjola.fi oli poissa käytöstä.

Verkkopalvelut saatiin käyttöön tänään aamulla, jolloin myös konttorit aukaistiin. Korttien käytössä ei aamupäivällä ole ollut enää ongelmia. Maksuliikenteeseen on odotettavissa viivästyksiä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme