Mainos
Mainos

Operaatio Lumihiutale lähti tien päälle

Autoliiton jokajouluinen auttamisoperaatio on polkaistu käyntiin. Operaatio Lumihiutale auttaa tien päälle jääneitä autoilijoita ja antaa teknistä apua vuorokauden ympäri kaikkialla Suomessa.

Autoliiton vapaaehtoisten Operaatio Lumihiutale käynnistyi yhteislähdöllä Tikkurilasta tänään. Partiot lähtivät tien päälle eri puolille Etelä-Suomea puolilta päivin.

- Toivomme tietysti, että mitään ihmeellisempää ei satu. Mutta jos jotain teknistä häiriötä tulee, pyrimme tulemaan apuun, sanoi koulutuspäällikkö Teijo Poutanen Sipoosta.

Operaatio Lumihiutale auttaa tien päälle jääneitä autoilijoita ja antaa teknistä apua vuorokauden ympäri kaikkialla Suomessa. Operaatiossa yhteistyökumppaneina ovat myös Tiehallinto, Suomen Punainen Risti ja Liikkuva Poliisi.

- SPR:n ensiapuryhmistä joitakin on ollut mukana tiepalveluryhmien partioissa, ja nykyään heilläkin on omia partioautoja, jotka voivat tarvittaessa olla valmiudessa, kertoi Poutanen.

Operaatio Lumihiutale muistuttaa joulun meno- ja paluuliikenteeseen lähtijöitä, että vaikka keli olisi liikkeelle lähtiessä kesäinen, sää voi muuttua hyvinkin lyhyen ajan sisällä. Auto on varustettava talvisiin olosuhteisiin ja ratissa on hyvä olla kokenein kuljettaja. Jonoissa on tarkkailtava turvavälejä ja matkaa suunniteltaessa varattava tarpeeksi aikaa myös taukoihin.

- Asiointiliikennettä on paljon jo nyt, ja kelien vaihtelu ja teiden liukkaus voivat tuoda ongelmia joillekin autoilijoille, sanoi Poutanen.

Tehostettu liikennepäivystys jatkuu aina uudenvuodenpäivän iltaan 1. tammikuuta asti. Yhteyden Lumihiutaleeseen saa soittamalla Autoliiton ylläpitämään Autoilijan palvelukeskusnumeroon 0200 8080 (0,99 euroa/puhelu + 0,99 euroa/minuutti + pvm).

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme