Mainos
Mainos

Operaatio Lumisota jatkuu Helsingissä

Helsingissä viikko sitten alkanut katujen putsausoperaatio jatkuu.

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin mukaan auraustyöt ovat sujuneet yllättävän hyvin olosuhteisiin nähden.

- Huolimatta siitä, että sunnuntaina tuli taas 25 senttiä lunta, on ollut yllättävän vähän ongelmia. Kantakaupunki ja tärkeimmät väylät on saatu suurin piirtein putsatuksi, MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Sauri kertoo.

Helsingin kaupunki ryhtyi viikko sitten erityistoimenpiteisiin lumikaaoksen selvittämiseksi. Operaatio lumisodaksi ristittyyn putsaustoimintaan kuuluu muun muassa autojen siirtäminen varoittamatta lumen ajon tieltä ja torien käyttöönotto tilapäiseksi asukaspysäköinniksi.

Lumikaaos voi jatkua laitakaupungilla viikkoja

Ennätyslumisessa pääkaupungissa aurausta ja lumensiirtoa hoitaa Saurin mukaan 500 ihmistä ja 300-400 konetta. Vaikka homma pyörii maksimitehoilla, on kantakaupungin ja pääväylien ulkopuolella paljon aurauskaluston unohtamia tienpätkiä. Saurin mukaan tilanne voi jatkua vielä pitkään.

- Tärkeimmät väylät siivotaan aina ensin. Laitakaupungilla auraamattomia teitä voi olla vielä viikkokausia, Sauri arvioi.

"Homma hoidetaan"

Sauri vakuuttaa, että auraustyöt hoidetaan Helsingissä kunnialla kustannuksista riippumatta.

- Asia pitää hoitaa. Piste! Vinkuminen ei auta. Kaupungin pitää toimia. Täytyy sitten jälkeen päin katsoa, miten kustannukset hoidetaan, Sauri painottaa.

Katso Helsingin apulaiskaupunginjohtajan Pekka Saurin haastattelu: (Huomenta Suomi 21.12.2010)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme