Mainos
Mainos

Operaatio Nälkäpäivä näkyy kaduilla ja toreilla

Nälänhädät seuraavat toisiaan yhä nopeammassa tahdissa.

– Yhteisöt eivät ehdi selviytyä edellisestä kuivuudesta tai nälänhädästä voidakseen aloittaa uutta elämää. Se on pitkä ja raskauttava prosessi, sanoo Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula.

MTV3:n Huomensta Suomessa vierailleen Kumpulan mukaan nälkää koetaan niin kokonaisissa valtioissa kuin paikallisesti niiden sisällä.

– Yleisesti Koko Afrikan eteläpuoleinen alue on vaikea. Samoin Aasia.

Afrikan sarven tilanteet ovat olleet näkyvästi esillä tiedotusvälineissä ja se heijastuu vapaaehtoistoimintaan. Nälkäpäivänä keräyslippaisiin tarttuvat lukuisat vapaaehtoiset.

– Kiinnostavaa on se, että nuoret tulevat nyt aktiivisesti mukaan. Samaan aikaan ovat ne ensimmäisetkin vapaaehtoiset mukana, Kumpula sanoo.

Kumpulaisen mukaan suomalaiset ovat aina olleet valmiita auttamaan.

– Myös silloin, kun on ollut omaa epävarmuutta ja turvattomuutta. Suomalaiset ovat ajatelleet omaa nenäänsä pidemmälle. Ihmiset kokevat, että heillä on lupa auttaa.

Nälkäpäivän teemana on tänä vuonna vapaaehtoisuus. Viime vuonna Operaatio Nälkäpäivän keräys tuotti 2,6 miljoonaa euroa.

(MTV3)

Katso SPR:n pääsihteerin Kristiina Kumpulan haastattelu: (Huomenta Suomi 15.9.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme