Mainos
Mainos

Opettaja-lehti: Kolmannes kiusaamisesta jää pimentoon

Opettajat uskovat, että joka kolmas kiusaamistapaus jää heiltä pimentoon. Opettaja-lehden kyselyyn vastanneiden mukaan kiusaaminen ilmenee erityisesti nimittelynä ja joukosta poissulkemisena.

Yli puolet vastanneista oli sitä mieltä, että kiusaamiseen puuttuminen onnistuu kohtuullisesti. Vain kuusi prosenttia opettajista uskoo, että koulukiusaamiseen pystytään puuttumaan hyvin.

Oppilaat sietävät kyselyyn vastanneiden mielestä heikosti erilaisuutta. Muun muassa ulkonäkö, toisten käytöstavat ja etninen tausta voivat johtaa kiusaamiseen.

Kaksi kolmesta opettajasta sanoo kertovansa aina vanhemmille tietoonsa tulleesta kiusaamisesta. Suurin osa vanhemmista tahtoo ratkaista kiusaamistapaukset, mutta opettajien mukaan neljännes vanhemmista ei halua uskoa lastaan kiusaajaksi.

Kysely toteutettiin helmikuussa internetissä, ja siihen vastasi 308 opettajaa.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot