Mainos
Mainos

Opettaja-lehti: Pitämättömät tunnit korvattava oppilaille

Vanhempien pitäisi hakea vahingonkorvauksia lastensa saamatta jääneestä opetuksesta, kehottaa Opettaja-lehti. Lehden mukaan kunnat rikkovat lakia leikkaamalla opetuksen määrää samalla, kun opettajia lomautetaan. Lain mukaan korvausta voi vaatia, jos julkista tehtävää hoitavan henkilön toimet aiheuttavat vahinkoa.

Kuntien leikkaukset näkyvät valinnaisaineiden vähenemisenä ja opetusryhmien kasvuna. Kuntalaisilta nämä toimet jäävät lehden mukaan kuitenkin usein huomaamatta, sillä ne ilmaistaan mutkikkailla tuntikehys- ja tuntijako -käsitteillä.

Lehti laskee, että jos kunta leikkaa ensiluokkalaiselta yhden äidinkielen viikkotunnin, oppilas menettää 38 tuntia lukuvuodessa. Jos leikkaus on voimassa koko peruskouluajan, koulun päättäessään oppilas on saanut 342 tuntia vähemmän äidinkielen opetusta kuin naapurikunnan oppilas, jolta tunteja ei leikattu.

Opettaja-lehti on huolissaan siitä, ettei kukaan valvo oppilaiden oikeuksia lomautustilanteissa. Se vaatii lääninhallituksille valtaa puuttua opettajien lomautuksiin ennen kuin ne toteutetaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme