Mainos
Mainos

Opettaja-lehti: Pitämättömät tunnit korvattava oppilaille

Vanhempien pitäisi hakea vahingonkorvauksia lastensa saamatta jääneestä opetuksesta, kehottaa Opettaja-lehti. Lehden mukaan kunnat rikkovat lakia leikkaamalla opetuksen määrää samalla, kun opettajia lomautetaan. Lain mukaan korvausta voi vaatia, jos julkista tehtävää hoitavan henkilön toimet aiheuttavat vahinkoa.

Kuntien leikkaukset näkyvät valinnaisaineiden vähenemisenä ja opetusryhmien kasvuna. Kuntalaisilta nämä toimet jäävät lehden mukaan kuitenkin usein huomaamatta, sillä ne ilmaistaan mutkikkailla tuntikehys- ja tuntijako -käsitteillä.

Lehti laskee, että jos kunta leikkaa ensiluokkalaiselta yhden äidinkielen viikkotunnin, oppilas menettää 38 tuntia lukuvuodessa. Jos leikkaus on voimassa koko peruskouluajan, koulun päättäessään oppilas on saanut 342 tuntia vähemmän äidinkielen opetusta kuin naapurikunnan oppilas, jolta tunteja ei leikattu.

Opettaja-lehti on huolissaan siitä, ettei kukaan valvo oppilaiden oikeuksia lomautustilanteissa. Se vaatii lääninhallituksille valtaa puuttua opettajien lomautuksiin ennen kuin ne toteutetaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot