Mainos
Mainos

Opettajapula uhkaa

Pätevistä opettajista tulee pula, ellei opettajankoulutusta lisätä, varoittaa opetushallitus.

Suurten ikäluokkien siirtyminen eläkkeelle seuraavan 10 vuoden aikana pakottaa nostamaan opettajankoulutusmääriä. Varsinkin englannin ja matematiikan opettajia tarvitaan lähitulevaisuudessa lisää. Opetushallituksen selvityksen mukaan perusopetuksen opettajista 50-vuotiaiden ja sitä vanhempien osuus on noin 30 prosenttia ja lukiokoulutuksessa runsaat 40 prosenttia.

Perusopetuksen opettajista suhteellisesti eniten yli 50-vuotiaita on Lapin läänissä ja lukiokoulutuksen opettajista Lapin ja Etelä-Suomen lääneissä. Opetushallitus tutki peruskoulutuksen ja lukiokoulutuksen opetushenkilöstön ikärakennetta ja sukupuolijakaumaa, muodollista pätevyyttä ja koulutustaustaa.

Epäpätevien suuri osuus lisää opetushallituksen mukaan opettajien koulutustarvetta. Opetushallituksen pääjohtaja Jukka Sarjala huomautti maanantaina Helsingissä, että opettajien työolosuhteet on pidettävä siedettävinä, jotta alalle kouluttautuvat haluavat pysyä opettajan ammatissa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme