Mainos
Mainos

Opettajarekisteri paljastaisi epäpätevät opettajat

Jatkossa vanhemmat saattavat nähdä netistä, onko lapsen opettaja pätevä. Eduskunnassa valmistellaan opettajarekisteriä, josta vanhemmat näkisivät kuinka paljon kussakin koulussa on epäpäteviä opettajia.

Rekisteri pyrkii muun muassa siihen, että peruskoulussa ja toisella asteella ei palkattaisi epäpätevää henkilökuntaa.

Ammattioppilaitoksissa tilanne on kurjin, sillä neljännes opettajista työskentelee ilman pätevää koulutusta. Huolta kannetaan myös peruskoulun puolella:

- Noin joka kymmenes opettaja on epäpätevä ja se huolestuttavaa vanhempia. Mutta totta kai vanhemmat ovat hanakampia ottamaan kantaa, kun he näkevät tuoreen ylioppilaan opettavan heidän ykkösluokkalaistaan, toteaa toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila Suomen Vanhempainliitosta.

Opettajien ammattijärjestön mukaan epäpätevyydet johtavat määräaikaisuuksiin.

Oppilaitosten johdossa opettajarekisteriin suhtaudutaan varauksella.

-Meillä on todella monta hyvää opettajaa ollut uran aikana, jotka on epäpäteviä, mutta työssään silti päteviä, toteaa rehtori Helinä Perttu Järvenpään Kartanon koulusta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot