Mainos
Mainos

Opettajat eivät halua mesettää tai ircata

Opettajat eivät innostu uusista medioista opetuksen tukena.

Kolme neljästä yläkoulun kielen- ja äidinkielenopettajasta ei osaa eikä edes halua oppia käyttämään Skypeä, Messengeriä eikä Irc-galleriaa.

Jyväskylän yliopiston tutkimuksen mukaan opettajat kokevat, ettei heillä ole aikaa tai heidän ei tarvitse osata käyttää yläkouluikäisten suosimia internetsovelluksia.

Mediaa käytetään yksipuolisesti

Äidinkielen opettajat käyttävät tunneilla melko yksipuolisesti eri medioita.

Media näkyy opetuksessa lähinnä sanomalehtiuutisten muodossa. Verkkokeskusteluista, wiki-sivustoilta tai muualta internetistä löytyviä tekstejä ei opetuksessa juuri hyödynnetä.

Professori Minna-Riitta Luukan mielestä äidinkielen opetuksen tekstit ovat merkittävästi erilaisia kuin nuorten vapaa-ajallaan lukemat ja tuottamat tekstit. Siksi ne ovat oppilaille kuin yksi vieras kieli lisää.

Kyselyyn vastasi noin 420 äidinkielenopettajaa ja 320 vieraan kielen opettajaa sekä 1700 yläkoulun oppilasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot