Mainos
Mainos

Opettajat ilmoittavat oirehtivista koululaisista

Oulun perheneuvolassa on huomattu tänään sama ilmiö kuin Jokelan koulusurmien jälkeenkin: opettajat soittavat ja ilmoittavat huolensa oirehtivista koululaisista. Perheneuvolan johtaja toivoo lisää resursseja tavallisten suomalaisten perheiden auttamiseen paineiden keskellä, nyt voimat ja aika menevät kriisiperheiden auttamiseen.

- Opettajat ovat jo tänään olleet yhteydessä, ja toivoneet joillekin oppilaille nopeaa aikaa perheneuvolaan. Näistä oppilaista on ollut jo huolta, Oulun perheneuvolan johtaja Anja Kinnunen sanoo

- Toivomme, että perheet saisivat mahdollisimman varhain apua ja tukea. Nyt riittävän varhaista tukea ei pystytä antamaan, vaikka perheet apua pyytäisivätkin, resurssit ohjautuvat kriisitilanteisiin, Kinnunen jatkaa.

Kinnusen mukaan nykynuorten pahoinvointi kumpuaa 1990-luvun lamavuosista: tavalliset perheet eivät ole saaneet tukea esimerkiksi kotipalvelusta eivätkä neuvolasta. Myös yhteiskunta on muuttunut monella tavalla. Pikkulasten vanhemmat myös eroavat usein.

- Lapset ja nuoret ovat kovin yksin, ilman aikuisten tukea. Nuoret viettävät liikaa aikaa netissä ja lapset tv:n ääressä. Ilmiöt tiedetään ja niiden eteen tehdään varmasti paljon, muttei riittävästi.

- Lasten vanhemmilla on omia paineita työstään ja omista sairauksistaan. Esimerkiksi vanhemman hoitamaton masennus on suuri riski lapsille. Myös vanhemmat tarvitsevat tukea ja apua omiin ongelmiinsa.

Kinnunen neuvoo tavallista suomalaista perhettä puhumaan lastensa ja nuortensa kanssa, nyt, tänä iltana. Lapsia ei saa jättää yksin pohtimaan esimerkiksi Kauhajoen koulusurmia.

- Pieni lapsi saa jatkaa normaalia arjen elämää ja häntä pitää suojella tällaisten asioiden käsittelyltä. Mutta isompien lasten kanssa pitää keskustella eikä jättää heitä pelkästään tiedotusvälineiden varaan, Oulun perheneuvolan johtaja Anja Kinnunen sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme