Mainos
Mainos

Opettajat kehottavat vanhempia vastarintaan

Opettajien ammattijärjestö OAJ pitää opettajien lomautuksia lainvastaisina.

Jopa kymmenettuhannet opiskelijat joutuvat tällä hetkellä opiskelemaan ilman opettajaa. Lomautusten lisäksi kouluja piinaavat myös rajoitukset sijaisten palkkauksessa. MTV:n uutiset kertoi keskiviikkona, että sijaisten palkkaamista on rajoitettu ainakin parillakymmenellä paikkakunnalla.

Opettajien ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi toteaa MTV3:n Huomenta Suomessa, että tilanne on selkeästi lainvastainen.

- On surullista, että lasten oikeuksia rikotaan tietoisesti. Lapsella on oikeus saada opetussuunnitelman mukaista opetusta.

Kangasniemen mielestä huoltajien ei pidä missään tapauksessa tyytyä tilanteeseen. Vanhempien älähdyksellä voidaan saada paljon aikaan.

- Viime kädessä poliittinen päättäjä ratkaisee, miten rahaa priorisoidaan. Kun vanhemmat ovat tarpeeksi tiukkana, kyllä siellä muutos tulee. Nykytilanteeseen ei pidä tyytyä.

Kangasniemen mielestä perusopetuksen laiminlyönnistä pitäisi säätää kunnille myös sanktioita.

- Nyt kunnissa vain levitellään käsiä, että ei tästä meille mitään seuraa.

Katso OAJ:n puheenjohtajan Erkki Kangasniemen haastattelu (Huomenta Suomi 19.2.2010)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme